diumenge, 26 de setembre de 2010

L’objectiu de Indonèsia era veure Orangutans. Per això el primer destí va ser l’illa de Borneo.
Varem arribar a Borneo per Pangkalan Bun i dallà en cotxe fins a Kumai des d'on  remuntàrem en barca el riu Sekonyer visitant Tanjung Harapan a prop del centre de rehabilitació d'orangutans. Com que no hi ha infraestructura turística,  vivíem  en  un vaixell anomenat Klotok, pel soroll que fa.



Els 3 dies que varem estar-hi vam tenir l’oportunitat de veure la diversitat de 
l'ecosistema de Borneo, visitant els centres de rehabilitació d’orangutans, situats dins del parc nacional. Aquests orangutans conviuen amb gibons, prosbistideos, macacos, cocodrils, etc..Varem visitar el centre de interpretació fundat per la biòloga Biruté Galdikas.
    
Sortint de Pangakalan Bun, arribaren a Semarang a la Illa de Java per anar fins a JogykartaVisitarem els temples de Borobudur. 
A Jogyakarta varem visitar la ciutat, el palau del sultà,  el castell d’aigua, el marcat de les aus, i el temple de Prambanan.

De Yogykarta sortíem a la matinada en tren fins a Tosari, situat a la base del volca Bromo. Aquest volcà actiu és un dels més espectaculars de Indonèsia i el més bonic que hem vist fins ara.


A les 4 del matí començarem la pujada al volcà Penanjakan de 2.770 m, travessant to el cràter. Un cop a la cima varem poder veure la sortida del sol sobre el volcà Bromo, uns dels espectacles més bonics que hem vist.  Més tard varem anar al volcà Kawan Ijen, on uns 300 treballadors  treballen extreuen sofre del volcà, poden arribar a portar 90 quilos de pes.


Desprès d’una pujada de 90 minuts gaudirem de la vista sobre el cràter. El color blau-verd de les seves aigües recompensa la forta pujada.

Aquest mateix dia varem arribar a BaliTenim poques hores per visitar Bali i l'endemà al mati visitàrem Ubud.

Sense dormir agafarem avions per  arribar a Wamena a l'illa de Papua . Arribarem a mig mati  per començar el trekking de  la Vall del Baliem. El que més ens va sorprendre era que, només baixar de l’avió ja varem veure  homes  vestint només la koteka, vestit típic de la tribu dels ndani.
El primer dia només caminarem 3 hores i sota la pluja varem arribar a Kilise. Varem allotjant-se en una petita cabana de fusta i palla.
El següent dia de trekking anarem de Kilise a Wamerek passant per Tagma. 
Després d’esmorzar caminarem unes 5 hores. La darrera baixada per arribar a Wamerek va ser d’infart!!! No hi havia camí i baixàvem pel mig d’un bosc relliscós i brut.
L’allotjament  va ser a casa d’una família del poblat que ens van deixar una habitació per dormir i una per poder menjar.


El seguent dia el trekking era de Wamerek a Baliem i d'aqui a Waswgalep. El primer tram del camí va ser molt còmode, comparant amb la baixada del dia anterior. Quan varem arribar al riu travessarem un pont de fusta, vell i amb molts forats a les fustes del terra!!!Traspassar-lo va ser una aventura, ja que per sota el riu Baliem baixava amb molta força. La caminada del dia va ser d’unes 6 o 7 hores, amb fortes pujades i baixades.
Varem passar la nit en l’escola del poblat. Quan varem arribar a l'escola van venir alguns homes a demanar medicaments pels refredats, pel mal de queixal entre altres coses. També vàrem curar algunes ferides. 
 L'endemà i desprès d’unes 2 hores de pujada i unes 4 de baixada varem arribar a Userem. Allà ens varem allotjar a casa del mestre del poblat. Per la nit el mestre ens va demanar si teníem medicines contra la malària, ja que la seva dóna la patia. Li varem donar una capsa de Malarone. 
El següent dia la ruta era de Userem a Siokosimo, traspassar el riu Mugwi per arribar a Hitugi. El camí feia d’una forta pujada, teníem amb molta calor, ja que no havia bosc. Caminarem més de 5 hores. A l’hora de dinar ja estàvem a Hitugi. A la tarda i desprès d’un bany en el riu, passejarem pel poblat.  Per primer cop amb molts dies varem trobar-nos dos turistes.
El darrer dia de trekking i desprès d’esmorzar varem assistir a la cerimònia Ndani. Va ser fantàstic, tot un poblat ballant i cantant per nosaltres.
A la tarda caminarem fins arribar a Wamena, on varem allotjar-nos en un hotel.


L'endemà era un dia de viatge: Wamena – Jayapura – Makassar – Toraja
El retard dels dos avions i el trasllat de 300 km  amb  cotxe per una carretera on circula tothom es va fer molt llarg:  total 23 hores de viatge.

A la regió dels Tana Toraja varem estar tres dies. El que més sorprèn d’aquest poble és el culte a la mort.


Desprès tornàrem a Bali per enllaçar cap a la Ills de les Flores. 

La ruta va ser: Bali – Lubuanbajo – Rinca – snorkeling - Flying Fox island
Avió, cotxe I a mig mati ja estàvem al vaixell on seria casa nostre al llarg de  3 dies.
Una petita averia en el vaixell va fer que féssim snorkeling en una platja deserta, llàstima de la petita mossegada d’un peixet!!! A la tarda varem “anclar” el costat d’una illa d’on surten milers de rats penats. L’espectacle està servit!!! 


El primer dia al Parc Nacional de Komodo varem fer una visita pel la illa de Rinca, on viuen els dragons de Komodo. En varem poder veure bastants. Realment són grans i fan por!!!
 A la tarda, primer varem fer snorkelling en un lloc on no havia vist mai un fons marí tant ric i fantàstic. El millor que he vist mai!!!. Més tard, visitarem un poblat on viuen exclusivament de la pesca.
Al matí següent  visitàrem la illa de Komodo per veure més dragons. A la tarda deixarem el vaixell i ens allotjarem en un hotel a prop de Lubuanbajo, on varem poder gaudir d’una de les millors postes de sol d’aquest viatge.
Era el darrer dia en aquesta zona. Al mati i mentre esperem l’hora per marxar a Bali passejarem pel mercat i pel poble.

Dos dies de descans a Bali,  ens ho mereixem!  i el viatge s'ha acabat.


Aquest viatge no hagués estat possible sense l'ajuda d'Alfonso,  de viatges Catur. 





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada